Follow

Pga orsaker tänkte Chris och jag försöka organisera vår yrkesgrupp i Stockholm. Är du nåt i stil med ingenjör* och vill vara med på uppstart? Vi ses den 5/10 på Pattys för ett enkelt första snack. Läs mer här: socialistiskaingenjorer.blogsp

*person som arbetar som tjänsteman med teknik av nåt slag, ungefär. Kanske utvecklare, kanske nåt annat. Ingen formell examen nödvändig.

@systerfrida Det lät intressant. Vad är bakgrunden till det här initiativet? Härligt att se lite action! 😁

@rtn Vi har haft lösa planer en längre tid men inte riktigt haft tid/motivation tror jag. Valet är alltid en bra katalysator för såna här impulser och jag tror vi mest vill träffa lite likasinnade och se vad det dyker upp för slags idéer liksom. Vi har tidigare pratat/skrivit mycket om teknikens roll i samhället, hållbarhetsaspekter, programmeringsetik osv men det är ju mest vår ingång, sen får man se vad andra kommer med!

@systerfrida Min favvo pet peeve är BankID. Vilket skit. Skandal att en sådan viktig infrastruktur ägs och styrs av bankerna. Att dessutom staten förlitar sig på systemet är inte bra, exempelvis skatteverket etc.

@systerfrida bor tyvärr i Skåne så det blir lite långt! Jag stöttar på avstånd haha

Sign in to participate in the conversation
Smolnet Camp

This is camp.smolnet.org, a Mastodon instance for the smol internet of friends.